Milí priatelia, s poľutovaním sme nútení Vám oznámiť, že v rámci štruktúrnych zmien práce Hlasu Ruska /MIA Rossiya segodnya/ webová stránka Hlasu Ruska v slovenskom jazyku a facebooková stránka sa nebudú viac obnovovať. Ďakujeme všetkým našim návštevníkom a expertom a všetkým tým, kto nás podporoval a pomáhal v práci v internetovom priestore.
12 januára 2015, 19:19

Ukrajinské silové zložky a domobrana zareagovali na vyhlásenie Lavrova

Zástupca Rady Národnej bezpečnosti a obrany Ukrajiny Andrej Lysenko vyhlásil, že Kyjev neplánuje vyriešiť konflikt v Donbase silou. Tak odpovedal na slová šéfa ruskej diplomacie Sergeja Lavrova, ktorý poukázal na to, že Moskva disponuje podobnou informáciou.

Na ministerstve obrany Doneckej ľudovej republiky /DĽR/ podotkli, že domobrana je pripravená odraziť útoky silových zložiek. „Nachádzame sa v stave pohotovosti, sme pripravení hájiť svoje záujmy a svoju zem a máme ako aj akákoľvek bojujúca strana, určitý akčný plán“, - porozprával predstaviteľ rezortu.

Ministerstvo obrany DĽR neraz podľa neho informovalo o zvýšení počtu ukrajinských vojakov na celej línii po obe strany konfliktu v Donbase.

a podeliť sa